Stiže šest novih stanara

Bez autora
Jul 19 2011

Poslovni inkubator u Zrenjaninu, koji uspešno posluje pet godina, dobiće šest novih stanara, a prvi stanar dolazi iz Italije. Reč je o italijanskoj kompaniji „Fultek“, čije su aktivnosti usmerene ka povezivanju italijanskih i srpskih kompanija u oblasti metalske industrije. Ova firma će od jeseni početi da posluje na području Zrenjanina. Zbog svega planira se da se proširi poslovni prostor za prijem novih poslodavaca, pa će biti kompletno renoviran deseti sprat Vodotornja. U proteklih pet godina kroz ovakav model podrške malim i srednjim preduzećima prošlo je 20 preduzetnika. Trenutno ima 16 firmi u inkubatoru. Inkubator se bavi najosetljivijim periodom u poslovanju novoosnovanih firmi, i te firme nakon izlaska na tržište prate druge stručne službe. Zrenjaninski Poslovni inkubator je do sada realizovao i neke od jedinstvenih projekata u Srbiji - u saradnji s Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ realizovan je softver za srednja i mala preduzeća, a u saradnji sa zrenjaninskom Školskom upravom realizovan je projekat pripreme učenika osnovnih škola za prijemne ispite, kroz predavanja nastavnika koja su direktno prenošena internetom.

Stiže šest novih stanaraPoslovni inkubator u Zrenjaninu, koji uspešno posluje pet godina, dobiće šest novih stanara, najavio je direktor Bojan Ljutić i istakao da prvi stanar dolazi iz Italije.

Reč je o italijanskoj kompaniji „Fultek“, čije su aktivnosti usmerene ka povezivanju italijanskih i srpskih kompanija u oblasti metalske industrije. Kako saznajemo, ova firma će od jeseni početi da posluje na području Zrenjanina.

- Zbog svega planiramo da proširimo poslovni prostor za prijem novih poslodavaca, pa će biti kompletno renoviran deseti sprat Vodotornja. U proteklih pet godina kroz ovakav model podrške malim i srednjim preduzećima prošlo je 20 preduzetnika. Trenutno imamo 16 firmi u inkubatoru - kaže Bojan Ljutić.

Prema njegovim rečima, inkubator se bavi najosetljivijim periodom u poslovanju novoosnovanih firmi, i te firme nakon izlaska na tržište prate druge stručne službe. Zrenjaninski Poslovni inkubator je do sada realizovao i neke od jedinstvenih projekata u Srbiji - u saradnji s Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ realizovan je softver za srednja i mala preduzeća, a u saradnji sa zrenjaninskom Školskom upravom realizovan je projekat pripreme učenika osnovnih škola za prijemne ispite, kroz predavanja nastavnika koja su direktno prenošena internetom. Sve je moglo da se prati potpuno besplatno, a o interesovanju za ovaj projekat govori i podatak da je sajt inkubatora, tokom njegove realizacije, zabeležio više od 50.000 poseta. M. Pudar

Poklon „Dijamanta“ vrtiću „Bambi“

Mališani koji i tokom leta pohađaju vrtić „Bambi“ u Zrenjaninu imali su prilike da isprobaju novo igralište koje im je poklonila kompanija „Dijamant“ u započetoj akciji „Za lepše detinjstvo“ kojom planira da opremi nekoliko gradskih vrtića. Kako je saopšteno prilikom ceremonije otvaranja, od ukupno 19 vrtića, u „Bambiju“ ima najviše mališana - njih 300 u dve obrazovne jedinice.

- Ovaj vrtić je prvi koji je dobio novo igralište koje smo pripremili u pomaganju najmlađim i najdražim sugrađanima. Imamo celovit pristup sredini u kojoj radimo, i ovaj projekat je jadan od takvih - rekla je generalna direktorka „Dijamanta“ Slavica Kešelj.

- Najveći smisao je ulaganje u decu i zato je kompanija „Dijamant“ pokazala da je društveno odgovorna, dajući i drugim privrednicima lep primer - ocenio je gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i zahvalio u ime lokalne samouprave i Predškolske ustanove na donaciji. Pored novih klackalica, ljuljaški, tobogana i penjalica, „Dijamant“ je mališanima iz vrtića „Bambi“ poklonio i edukativnu predstavu „Dobro jutro, Junior“, koju su izveli glumci iz Novog Sada.

Predstavu koja promoviše fer druženje i pravila lepog ponašanja do sada je videlo više od 6.000 mališana iz 50 obdaništa u pet gradova Srbije, a svi mališani na poklon su dobili kreativne knjižice i dečije mozgalice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik